Rumanian Bible Cornilescu Version

Leviticus 8

Leviticus

Return to Index

Chapter 9

1

Kn ziua a opta, Moise a chemat pe Aaron wi pe fiii lui, wi pe bqtrknii lui Israel.

2

Wi a zis lui Aaron: ,,Ia un viyel pentru jertfa de ispqwire, wi un berbece pentru arderea de tot, amkndoi fqrq cusur, wi adu -i knaintea Domnului.

3

Sq vorbewti copiilor lui Israel, wi sq le spui: ,Luayi un yap, pentru jertfa de ispqwire, un viyel wi un miel de un an wi fqrq cusur, pentru arderea de tot;

4

un taur wi un berbece, pentru jertfa de mulyqmire, ca sq -i jertfiyi knaintea Domnului, wi un dar de mkncare, frqmkntat cu untdelemn. Cqci azi vi se va arqta Domnul.``

5

Ei au adus knaintea cortului kntklnirii tot ce poruncise Moise; wi toatq adunarea s`a apropiat, wi a stqtut knaintea Domnului.

6

Moise a zis: ,,Sq faceyi ce a poruncit Domnul; wi vi se va arqta slava Domnului.``

7

Moise a zis lui Aaron: ,,Apropie-te de altar; adu-yi jertfa ta de ispqwire wi arderea ta de tot, wi fq ispqwire pentru tine wi pentru popor; adu wi jertfa poporului wi fq ispqwire pentru el, cum a poruncit Domnul.``

8

Aaron s`a apropiat de altar, wi a junghiat viyelul pentru jertfa lui de ispqwire.

9

Fiii lui Aaron i-au adus skngele la el; el wi -a muiat degetul kn sknge, a uns coarnele altarului, iar celalt sknge l -a turnat la picioarele altarului.

10

A ars pe altar grqsimea, rqrunchii, wi prapurul ficatului dela viyelul pentru jertfa de ispqwire, cum poruncise lui Moise Domnul.

11

Iar carnea wi pielea le -a ars kn foc afarq din tabqrq.

12

A junghiat apoi arderea de tot. Fiii lui Aaron i-au adus skngele la el, wi el l -a stropit pe altar dejur kmprejur.

13

I-au adus wi arderea de tot tqiatq kn bucqyi, cu cap cu tot, wi le -a ars pe altar.

14

A spqlat mqruntaiele wi picioarele, wi le -a ars pe altar, deasupra arderii de tot.

15

Kn urmq, a adus jertfa pentru popor. A luat yapul pentru jertfa de ispqwire a poporului, l -a junghiat, wi l -a adus jertfq de ispqwire, ca wi pe cea dintki jertfq.

16

A adus apoi arderea de tot, wi a jertfit -o, dupq rknduielile awezate.

17

A adus wi jertfa de mkncare, a umplut un pumn din ea, wi a ars -o pe altar, afarq de arderea de tot de dimineayq.

18

A junghiat apoi taurul wi berbecele, ca jertfq de mulyqmire pentru popor. Fiii lui Aaron au adus skngele la el, wi el a stropit pe altar de jur kmprejur.

19

I-au adus apoi grqsimea taurului wi a berbecelui, coada, grqsimea care acopere mqruntaiele, rqrunchii, wi prapurul ficatului;

20

au pus grqsimile acestea deasupra piepturilor, wi el a ars grqsimile pe altar.

21

Aaron a legqnat kntr`o parte wi kntr`alta, ca dar legqnat knaintea Domnului, piepturile wi spata dreaptq, cum poruncise lui Moise Domnul.

22

Aaron wi -a ridicat mknile spre popor, wi l -a binecuvkntat. Apoi, dupqce a adus jertfa de ispqwire, ardereadetot wi jertfa de mulyqmire, s`a pogorkt.

23

Moise wi Aaron au intrat kn cortul kntklnirii. Cknd au iewit din el, au binecuvkntat poporul. Wi slava Domnului s`a arqtat kntregului popor.

24

Un foc a ewit dinaintea Domnului, wi a mistuit pe altar arderea de tot wi grqsimile. Tot poporul a vqzut lucrul acesta; au scos strigqte de bucurie, wi s`au aruncat cu faya la pqmknt.

Leviticus 10

 

 

 

HTMLBible Software - Public Domain Software by johnhurt.com

 


Other Software is Available At These Sites: