Rumanian Bible Cornilescu Version

Canticles 6

Canticles

Return to Index

Chapter 7

1

Ce frumoase kyi sknt picioarele kn kncqlyqmintea ta, fatq de domn! Marginile rotunde ale coapsei tale sknt ca niwte lqnyiwoare de pus la gkt, lucrate de mknile unui mewter iscusit.

2

Pkntecele tqu este un pahar rotund, de unde nu lipsewte vinul mirositor; trupul tqu este un snop de grku, kncins cu crini.

3

Amkndouq ykyele tale sknt ca doi pui de cerb, ca gemenii unei cqprioare.

4

Gktul tqu este ca un turn de fildew; ochii tqi sknt ca iazurile Hesbonului, de lkngq poarta Bat-Rabim; nasul tqu este ca turnul Libanului, care privewte spre Damasc.

5

Capul tqu este cum e Carmelul, wi pqrul capului tqu este ca purpura kmpqrqteascq: pknq wi un kmpqrat ar fi knlqnyuit de pletele tale!...

6

Ce frumoasq wi ce plqcutq ewti, tu, iubito, kn mijlocul desfqtqrilor!

7

Statura ta este ca finicul, wi ykyele tale ca niwte struguri.

8

Kmi zic: ,,Mq voi sui kn finic, wi -i voi apuca crqcile!`` Atunci ykyele tale vor fi ca strugurii din vie, mirosul suflqrii tale ca al merelor.

9

Wi gura ta toarnq un vin ales, care curge lin ca rqspuns la desmierdqrile mele, wi alunecq pe buzele noastre cknd adormim!

10

Eu sknt a iubitului meu, wi el dorewte de mine.

11

Vino, iubitule, haidem sq iewim pe ckmp, sq mknem noaptea kn sate!

12

Dis de dimineayq ne vom duce la vii, sq vedem dacq a knmugurit via, dacq s`a deschis floarea, wi dacq au knflorit rodiile. Acolo kyi voi da dragostea mea.

13

Mandragorele kwi rqspkndesc mirosul, wi deasupra uwii avem tot felul de roade bune, noi wi vechi, pe cari, pentru tine, iubitule, le-am pqstrat.

Canticles 8

 

 

 

HTMLBible Software - Public Domain Software by johnhurt.com

 


Other Software is Available At These Sites: