Rumanian Bible Cornilescu Version

Ezekiel 18

Ezekiel

Return to Index

Chapter 19

1

,,Tu knsq, fq o plkngere asupra domnului lui Israel,

2

wi zi: ,,Ce era mamq-ta? O leoaicq. Stqtea culcatq cu leii, wi kwi crewtea puii kn mijlocul puilor de lei.

3

A crescut pe unul din puii ei, care s`a fqcut un leuy, knvqyat sq sfkwie prada; wi a mkncat oameni.

4

Neamurile au fqcut o prinsoare kmpotriva lui, wi a fost prins kn groapa lor; i-au pus un belciug kn nqri wi l-au dus kn yara Egiptului.

5

Leoaica, dacq a vqzut cq degeaba kl awtepta, wi cq s`a knwelat kn nqdejdea ei, a luat un alt pui, wi l -a fqcut leuy.

6

El a umblat cu leii, s`a fqcut leuy, a knvqyat sq sfkwie prada, wi a mkncat oameni.

7

A nqvqlit kn palatele lor, wi le -a nimicit cetqyile; awa cq yara, cu tot ce se aflq kn ea, s`a kngrozit de mugetul rqcnetelor lui.

8

Dar kmpotriva lui s`au knwiruit neamurile din toate yinuturile de prin prejur. I-au kntins layuri, wi a fost prins kn groapa lor.

9

I-au pus un belciug kn nqri, l-au pus kntr`o cuwcq, wi l-au dus la kmpqratul Babilonului, apoi l-au dus kntr`o cetqyuie, ca sq nu i se mai audq glasul pe munyii lui Israel.``

10

,,Mamq-ta, ca wi tine, era ca o vie sqditq lkngq ape. Era roditoare wi kncqrcatq de mlqdiye, din pricina belwugului apelor.

11

Ramurile ei erau awa de tari cq se puteau face toiege de ckrmuitori din ele; prin knqlyimea ei kntrecea ramurile stufoase, wi atrqgea privirile cu knqlyimea ei, wi prin mulyimea mlqdiyelor ei.

12

Dar a fost smulsq cu mknie wi aruncatq la pqmknt; vkntul de rqsqrit i -a uscat roada; mlqdiyele ei cele puternice au fost rupte, s`au uscat, wi le -a mkncat focul.

13

Wi acum este sqditq kn pustie, kntr`un pqmknt uscat wi fqrq apq.

14

Din mlqdiyele ei a iewit foc, wi i -a mkncat roada; awa cq nu mai are ramuri tari, bune pentru un toiag de ckrmuitor. Aceasta -i o ckntare de jale wi va sluji drept ckntare de jale.``

Ezekiel 20

 

 

 

HTMLBible Software - Public Domain Software by johnhurt.com

 


Other Software is Available At These Sites: